Суд відпустив під домашній нічний арешт екс-посадовця МВС, підозрюваного в справі Майдану

 

Печерський районний суд Києва обрав для Сергія Поготова – колишнього першого заступника керівника департаменту громадської безпеки МВС, підозрюваного в “справах Майдану” – запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час.
Термін дії запобіжного заходу становить два місяці.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в понеділок, 2 жовтня, передає “Радіо Свобода”.

Крім того, суд зобов’язав Поготова здати паспорти, а також утриматись від спілкування зі свідками та іншими обвинуваченими у справі.

Прокуратура наполягала на арешті для Поготова. Утім у цьому клопотанні було відмовлено.
Прокурор у справі заявив, що оскаржуватиме цю ухвалу у апеляційному суді Києва.

Слідчі департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури підозрюють колишнього першого заступника керівника департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ Сергія Поготова у постачанні російських спецзасобів для розгону учасників Євромайдану взимку 2014 року.

Як інформувала “Новинарня“, раніше слідчими було повідомлено про підозру трьом колишнім високопоставленим МВС України, двоє з яких наразі займають керівні посади в Нацполіції України. Крім Поготова, йшлося також про начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігоря Бабича та його заступника Анатолія Серединського.

Підозри їм стосуються розробки проектів постанов Кабміну, якими надавався незаконний дозвіл  на використання спецзасобів (гранат), привезених з Росії під час Майдану; видачі силовикам у лютому 2014 року цих гранат для використання у нападах на протестувальників; координації (сприяння) працівників силових відомств під час штурму Майдану 18-19 лютого тощо.
Підозра Сергія Поготова та Анатолія Серединського включає в тому числі пособництво в умисному убивстві, що було вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

Зараз Поготов – керівник групи з охоронної діяльності департаменту безпеки НАК “Нафтогаз України”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна