У Запоріжжі “тітушки” побили учасниць Фестивалю рівності. 17 хуліганів затримані

 

У Запоріжжі за фактом сутички між радикалами та учасниками “Фестивалю рівності” до відділення поліції доставлено 17 осіб. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ – “хуліганство”.

Про це ввечері 30 вересня повідомили в облуправлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Зазначається, що близько 60 учасників “Фестивалю рівності” зібралися в одному з приміщень по вул. Сергія для проведення семінару. Туди ж прийшли близько 150 радикально налаштованих молодих людей у масках, які намагалися перешкоджати проведенню заходу, блокували вхід.

До двох дівчат, які йшли на захід, підійшли кілька людей з натовпу і почали їх бити. В цей час інші люди з натовпу скористалися газовими балончиками, петардами і фаєрами.

Дівчат із тілесними ушкодженнями доставили до лікарні.

За даними правоохоронців, частина із затриманих поліцією “тітушок” – неповнолітні.

“У відділення поліції були запрошені їхні батьки і складено адмінпротоколи за ст. 184 КУпАП – “невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”, – повідомили в ГУ НП.

Як зазначили організатори, темою цьогорічного “Фестивалю рівності” в Запоріжжі була “мова наближення”.
“Фестиваль запрошує подумати над шляхами подолання відстані, можливості почути і роздивитися інших, дозволити своїй та чужій інакшості перебувати поруч, не намагаючись змінити,  віддалитися, викреслити”, – ішлося в анонсі події.

За словами організаторів, перший “Фестиваль рівності” в Запоріжжі у 2016 році відбувся, попри погрози на адресу секс-меншин та перепони з боку радикально налаштованих груп, а також відсутність підтримки влади.

Читайте також:
Кількох учасників Маршу рівності побили після акції біля станцій метро.
Є ЗАТРИМАНИЙ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна