Затриманий ФСБ за “шпигунство” Долгополов ще в 2014 році зрадив Україну, – Генштаб

 

Затриманий ФСБ Росії в окупованому Криму Дмитро Долгополов служив у Збройних силах України, але у 2014 році зрадив присязі та перейшов на службу до РФ.

Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

“Ще один приклад сумних перспектив зрадників України. Діма Долгополов. Служив в лавах ЗС України (майор, заступник по роботі з особовим складом в артилерійському дивізіоні 406-ї окремої артилерійської бригади в Сімферополі), у 2014-му зрадив присязі та перейшов на службу до окупантів, бо там більше грошей платили. Нині затриманий ФСБ”, – розповів Селезньов.

Він висловив сумнів щодо того, що Долгополов “діяв в Криму під глибоким прикриттям, бо є фахівцем із “занурення в інших сферах”.

“Санкція статті 275 УК РФ передбачає позбавлення волі на термін до 20 років. Висновки робить самі”, – зауважив речник Генштабу ЗСУ.

“Бог він такий, все бачить”, – додав Селезньов, який 2014 року вийшов зі Збройними силами України з Криму на материк.

Раніше 29 вересня у ФСБ Росії заявили про затримання в окупованому Сімферополі двох громадян Росії – це Анна Станіславівна Сухоносова та Дмитро Олександрович Долгополов – за нібито шпигунство на користь України.

У ФСБ стверджують, що ці особи збирали і передавали спецслужбам України відомості про діяльність частин і з’єднань Чорноморського флоту, які становлять державну таємницю.

Зазначається, що затриманий чоловік – військовослужбовець РФ, його підрозділ базується в Криму. На допиті він зізнався, що дійсно передавав секретні відомості українській розвідці.

ФСБ порушено кримінальну справу за статтею “Державна зрада”. Винним загрожує до 20 років ув’язнення.

В маріонетковому “уряді” Криму вважають, що “Україна перейшла до активних диверсійно-шпигунських дій через те, що політика тиску і блокад Криму провалилася”. Про це заявив голова так званого “держкомітету у справах міжнаціональних відносин уряду Криму” Заур Смирнов, відзначивши високопрофесійну робота російських спецслужб.

Нагадаємо, у серпні окупаційні силовики РФ заявили про затримання в районі Судака “українського диверсанта” Геннадія Лимешка.

Читайте також:
Фігуранту “справи українських диверсантів у Криму” Присичу
залишили вирок без змін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна