Сепаратисти ОРЛО саботують відкриття КПВВ “Золоте” на Луганщині, – УС СЦКК

 

Українська сторона Спільного центру контролю і координації заявляє, що керівництво ОРЛО зриває відкриття на Луганщині контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте”.
Про це йдеться в заяві, оприлюдненій ввечері 28 вересня на сторінці штабу АТО у “Фейсбуці”.

Зазначається, що на виконання рішення підгрупи з безпеки у рамках Тристоронньої контактної групи Луганська військово-цивільна адміністрація, Збройні сили України, правоохоронні структури та Державна прикордонна служба вжили всіх необхідних заходів для організації роботи КПВВ “Золоте”.

Наразі в Луганській області повноцінно діє лише пішохідний перехід КПВВ “Станиця Луганська”. Тому “Золоте” має стати другим на Луганщині КПВВ з передбаченим автомобільним рухом.

“Для забезпечення безпеки жителів регіону при пішому проходженні або проїзді автотранспортом створено умови для перетину лінії розмежування по дорожньому коридору «Стаханов–Золоте–Гірське–Лисичанськ». Для безперебійної роботи пропускної системи з боку території підконтрольній уряду України створені та готові до використання 12 смуг для руху (6 на в’їзд та 6 на виїзд), 8 пішохідних коридорів (4 на вхід та 4 на вихід) та одна окрема смуга для вантажівок міжнародних гуманітарних місій. Територію КПВВ «Золоте» та прилеглі ділянки розчищено від рослинності, а також проведені всі заходи по розмінуванню.
Однак зі сторони на території ОРЛО зазначені заходи не виконуються, пункт пропуску до роботи не готується”, – ідеться в заяві.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що зрив відкриття КПВВ “Золоте” керівництвом угруповання “ЛНР” “є прямим свідченням його безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, небажання виконувати Мінські домовленості”.

“Усвідомлюючи важливість відкриття транспортного коридору в Луганській області, українська сторона СЦКК неодноразово зверталася до представників СММ ОБСЄ, російської сторони Спільного центру із проханням вплинути на ситуацію щодо вирішення керівництвом ОРЛО питання щонайшвидшого обладнання та відкриття із протилежної сторони КПВВ «Золоте» відповідного пункту пропуску в’їзду-виїзду”, – зазначили в Центрі.

Читайте також:
Гройсман доручив забезпечити “фірмовий український стиль” на всіх КПВВ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна