Луценко: До пожежі на Калинівському арсеналі призвів закладений детонатор

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що існують докази того, що до вибухів на Калинівському арсеналі призвів закладений диверсантами детонатор.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Інтер” ввечері у пятницю, 28 вересня, передає “Українська правда”.

Ми схильні вважати, що всі останні вибухи — це частина воєнних дій Російської Федерації. Ми бачимо повні ознаки диверсії. По Балаклії: ми встановили переліт через українсько-російський кордон БПЛА, який скинув заряди, які стали причиною вибуху. Отже, це диверсія зі сторони РФ”, – розповів генпрокурор.

У Калинівці ми не маємо доказів, що був безпілотний апарат, але ми маємо всі наявні факти про ймовірно закладений детонатор”, – додав Луценко.

Читайте також:
Фінал НС на Вінничині: пошкоджено 2 тисячі будинків,
на розмінування піде два місяці

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.

Із Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано майже 30 тис. людей.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що до пожежі призвели не ДРГ і не безпілотник.

За даними міністра оборони Степана Полторака, на арсеналі під Калинівкою зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів і брухт.
У ЗСУ заявили, що більше частину снарядів, які зберігалися на арсеналі, вдалося зберегти.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна