Фінал НС на Вінничині: пошкоджено 2 тисячі будинків, на розмінування піде два місяці

 

Для розмінування територій біля військових складів біля Калинівки Вінницької області знадобиться близько двох місяців.
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на брифінгу 29 вересня після засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі у Калинівці.

“Роботи розпочато, і вони будуть продовжуватись до відновлення. Для того, щоб 10 тисяч гектарів обстежити, нам потрібно буде приблизно два місяці. Найближчі території вже обстежені і розміновані. Робота буде продовжуватись до кінця листопада”, – повідомив Гройсман.

Прем’єр також запевнив, що уряд виділить необхідні додаткові кошти для ліквідації наслідків надзвичайної події на Вінничині, крім уже наданих 100 млн. грн. Однак він наголосив, що вимагатиме від місцевої влади максимально раціонального розподілу коштів.

“Перевіримо всі видатки. Якщо хтось дозволить собі хоча б одну гривню вкрасти… Я вважаю, це буде мародерство”, – зазначив прем’єр.

Цього дня прем’єр-міністр Володимир Гройсман розом із головою ДСНС Миколою Чечоткіним з повітря оглянув територію навколо 48-го арсеналу ЗСУ та запевнив, що ситуація контрольована.

У результаті вибухів боєприпасів на Калинівському військовому арсеналі постраждали близько 2 тисяч житлових будинків, 16 із них не підлягають відновленню.
Про це повідомив на сесії Вінницької міськради голова облдержадміністрації Валерій Коровій, передає УНІАН.

Зокрема, постраждали будинки жителів міста Калинівка, сіл Павлівка і Сальник Калинівського району, а також сіл Медвідка, Лавровка й Дорожнє Вінницького району.

За словами Коровія, найбільша кількість пошкоджень будинків в селі Павлівка – понад 900 будинків.

На даний момент вже практично завершено обстеження постраждалих від боєприпасів населених пунктів, повністю відновлено електропостачання і відновлюється подача газу в села.

Читайте також:
Евакуйовані після пожежі на Калинівському арсеналі вже повернулися в домівки

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.

Із Калинівки та навколишніх сіл було евакуйовано майже 30 тис. людей.

За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

За даними міністра оборони Степана Полторака, на арсеналі під Калинівкою зберігалося 83 тисячі тонн боєприпасів, з яких 68 тисяч тонн були придатні до використання, решту складали компоненти до боєприпасів і брухт.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна