ДПСУ назвала імена прикордонників, які загинули внаслідок підриву на розтяжці на Луганщині

 

Оперативно-слідча група попередньо встановила, що прикордонний наряд відділу прикордонної служби “Станично-Луганське” 28 вересня підірвався на розтяжці.

Державна прикордонна служба назвала імена загиблих військовослужбовців: старшина Сергій Гувір і старший прапорщик Дмитро Деде.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ДПСУ.

“В даний час оперативно-слідчою групою попередньо встановлено, що підрив прикордонного наряду відбувся на фугасі на розтяжці, зокрема виявлені елементи детонатору, розтяжки, міни”, – зазначили в Держприкордонслужбі.

Прикордонники загинули неподалік населеного пункту Ільїнка, що за 1 км від кордону з Росією. Від отриманих поранень військовослужбовці загинули на місці.

Подію внесено в ЄРДР за кваліфікацією ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Сергій Гувір і Дмитро Деде

Обидва прикордонники родом з Одеської області. В районі проведення АТО службу несли з осені 2016 року, а до цього обіймали посади в підрозділах Південного регіонального управління прикордонного відомства.

Як відомо, 24-річний Гувір – із села Крутоярівка Білгород-Дністровського району, в нього залишилася дружина при надії.

Штаб АТО не зарахував двох прикордонників до бойових втрат 28 вересня.

Читайте також:
На Луганщині внаслідок підриву загинули два прикордонники

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна