Білоруське МЗС вручило послу України ноту через порушення її повітряного простору

 

Міністерство закордонних справ Білорусі вручило послу України Ігорю Кизиму ноту у зв’язку з порушенням повітряного простору країни з українського боку.

Про це в четвер, 28 вересня, повідомляє сайт білоруського зовнішньополітичного відомства.

“За поданням міністерства оборони Республіки Білорусь керівнику української дипмісії в Мінську була вручена нота у зв’язку з порушенням повітряного простору Республіки Білорусь з боку України літаком DA-42, яке мало місце 25 вересня 2017 р”, – йдеться в повідомленні.

Білоруська сторона зазначила, що очікує офіційних пояснень і виходить з того, що Україна вживе вичерпних заходів, спрямованих на недопущення повторення подібних інцидентів у майбутньому.

 

Як відомо, DA-42 – чотиримісний двомоторний літак.
У даному випадку йдеться про літальний апарат, який використовує Держприкордонслужба України.

ОНОВЛЕНО. ДПС України запевняє, що жодного порушення повітряного простору Білорусі не було.

“Державна прикордонна служба продовжує моніторити лінію україно-білоруського державного кордону, в тому числі ми здійснюємо повітряний моніторинг. Мова йде про крайній політ 25 вересня. Білоруська сторона вважає, що наш патрульний літак порушив повітряний простір Білорусі”, – пояснив Слободян у коментарі “Українській правді”.

Водночас він запевнив, що польоти, про які ДПС завчасно попереджає білоруську сторону, здійснювались чітко визначеним маршрутом з прив’язкою до державного кордону.

“Жоден із приладів, якими оснащені наші літаки не зафіксував порушення державного кордону України”, – наголосив Слободян.

Він запевнив, що прикордонники перевірили цю інформацію і по лінії Міністерства оборони України через Сили ППО: “Порушення повітряного простору не було”.

Щодо реакції на заяви із Мінська, речник ДПСУ зазначив: “Ми цю інформацію, звичайно, візьмемо до відома і ще раз перевіримо всю документацію, яка стосується результатів виконання польотів”.

Читайте також:
На тлі маневрів у Білорусі авіація ЗСУ на Волині тренувалася
бомбардувати наземні цілі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна