НС під Калинівкою: вибухи майже припинилися, триває розмінування

 

За повідомленням оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації біля Калинівки Вінницької області, вибухи на 48-му арсеналі майже припинилися.
Зокрема, від 19-ї до 20-ї години на складах не пролунало жодного вибуху.

“Поодинокі осередки вогню, що періодично виникають на території об’єкту, одразу гасяться пожежними танками”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що заходи з ліквідації наслідків події тривають, ведеться знешкодження вибухонебезпечних предметів, працюють групи розмінування.

З метою недопущення поширення пожежі залучено два пожежні літаки Держслужби з надзвичайних ситуацій Ан-32П.
Станом на 22:00 авіацією ДСНС здійснено 16 скидів (128 тонн води) на осередки пожежі, де знижена небезпека, повідомили у Службі.

“Інформації щодо загиблих внаслідок надзвичайної ситуації не зареєстровано… Травмовано дві особи, які госпіталізовані до медичних закладів”, – зазначають в ДСНС.

Піротехніки ДержНС (17 розрахунків, 84 особи та 32 одиниці техніки) спільно з представниками Нацполіції продовжують подворовий обхід та виконують заявки від населення щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів.
Виконано 38 заявок із 65, зазначено у зведенні рятувальників станом на 22:00.

Співробітники поліції і Національної гвардії посилили патрулювання в місті Калинівка та в сусідніх населених пунктах, з яких евакуювали місцевих жителів.

За інформацією Нацполіції, правоохоронці чергуватимуть цілодобово.

Зазначається, що наразі жодного факту мародерства або грубого порушення порядку зафіксовано не було.

“Зараз ситуація повністю контролюється правоохоронними органами. На території населених пунктів, які поки залишаються небезпечними для перебування людей, патрулюють близько 300 поліцейських і 100 нацгвардійців. Вони здійснюють огляд домоволодінь місцевих жителів, яких раніше евакуювали з небезпечної зони. Всі наряди орієнтовані на забезпечення правопорядку, запобігання будь-якого порушення закону”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Найогидніше та найприємніше в ситуації з Калинівкою:
“вовки” і самоорганізація людей

Як повідомляла “Новинарня“, близько 21:40 26 вересня спалахнула пожежа на складах боєприпасів (48-й арсенал ЗСУ), що розташовані біля села Сальник Калинівського району Вінницької області. Це призвело до масової детонації й розлітання снарядів.
Із Калинівки та навколишніх сіл евакуйовано майже 30 тис. людей.
За фактами вибухів у Калинівці порушено справу з попередньою кваліфікацією “диверсія”.

Читайте також:
Перед загорянням Калинівського арсеналу нібито чули звук безпілотника, – Бірюков

Уряд виділив на ліквідацію НС під Калинівкою 100 млн. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна