Найогидніше та найприємніше в ситуації з Калинівкою: “вовки” і самоорганізація людей

 

Богдан Буткевич
журналіст, ведучий каналу “Еспресо ТВ”

(FB)

Найогидніше/найприємніше в ситуації з Калинівкою.

1) Найогидніше – це те, що внаслідок постійного мурижіння владою теми російських диверсій та кремлівського сліду, тепер, коли справді 99%, що за подіями на Вінниччині стоїть рашка, купа людей вже тупо не вірять в це.

Надто часто й по дебільних приводах кричали “вовки, вовки!” у нас представники провладного табору. Коли ці “вовки” з півночі справді прийшли, то чимало адекватних громадян просто на автоматі кажуть: “А, якщо про рашку мова знайшла – значить, знов щось вкрали”.

2) Найприємніше – це знову самоорганізація звичайних людей.

За свідченнями очевидців, перші волонтери, які вивозили людей з Калинівки, з’явилися вже за півгодини після початку вибухів. Миттєво сформувалися загони допомоги біженцям, миттєво люди почали шукати прихисток, миттєво сотні машин поїхали з метою допомогти. Чималу кількість з майже 30 тисяч евакуйованих вивезли звичайні громадяни.

Реально, якщо в американцях живе віра, що їх, не дивлячись ні на що, врятує армія, то в нас можна бути впевненим, що допоможуть люди.

Негативу в цьому факті й так дуже багато, не буду зараз додавати – держава функціонує погано, це очевидно.

Але ж позитив не менш очевидний. Суспільство з таким рівнем свідомості та самоорганізації просто не може не змусити й не перетиснути цього клятого постсовкового монстра. Справа за малим – нашим бажанням діяти не тільки в екстремальних умовах, а й кожен день.

Як би так зробити, щоб ці дивовижні факти об’єднання та взаємодії відбувалися не тільки через якийсь екстрім?

Читайте також:
“Ну шо, гражданський? Війна прийшла у твій дім зненацька з-під Калинівки,
коли ти вже пересидів шість хвиль…”

НС під Калинівкою: поранені дві жінки, горить 30% території арсеналу,
менше вибухів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна