Сьогодні – рівно рік, як із ЗСУ пішла остання хвиля мобілізованих. “Якщо треба – повторимо”

Дмитро Лиховій
головний редактор “Новинарні“, мобілізований у 2014-2015 рр., заступник командира батареї по роботі з особовим складом, старший лейтенант запасу

(FB)

У цей день минулого року президент Порошенко оголосив демобілізацію “шостої черги”.

Власне, так закінчився той історичний етап тривалістю два з половиною роки, коли Збройні сили були преміцно зв’язані із суспільством через мобілізованих “партизан/піджаків”, з усіма плюсами й мінусами. Надалі це вже контракт+строчка, і армія й близько не така відкрита структура, як було в 2014-2016 роках.

Ті, хто уник шести мобхвиль, видихнули і надалі дихають рівно.

Призабулося, що мололи дроздови і за що вигрібали коцаби. Законсервувалися назад у свої консерви проекти типу “партій матерів мобілізованих”.

Але саме завдяки шістьом чергам мобілізації – цьому (в хорошому сенсі) народному ополченню, в якому було багато добровольців і ще більше тих, хто просто не сховався, виконав конституційний обов’язок – Україна вистояла в перший рік російсько-орківської агресії на Сході.

Якщо треба – повторимо, авжеж.

Ну й не забуваймо, що хлопці й дівчата із ЗС України й зараз – після того як, “загроза” нових мобілізацій відступила – стережуть нашого кордона на Сході, Півдні і навіть Півночі. Часто – розплачуючись за “відбій тилової тривоги” здоров’ям і життям.
Кріпості їм і респект.

І допомагаймо нашій армії й надалі, а не лише коли там мобілізований брат/кум/колега/сват.

Читайте також:
Президент заявив про наявність уже 100 тисяч резервістів
та цілком контрактну армію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.