В МВС назвали фейком заяви “ДНР” про затримання українських розвідників через замах на Тимофєєва

 

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що українські силовики не причетні до замаху на одного з лідерів угруповання «ДНР» Олександра Тимофеєва, який стався в окупованому Донецьку 23 вересня.

За його словами, повідомлення російських і сепаратистських ЗМІ про «український слід» у замаху є «черговим фейком».

«Задля виправдання своєї прямої участі у спробі вбивства можливого конкурента в результаті внутрішніх розборок, ватажок російсько-терористичної банди «ДНР» Захарченко і його поплічники, прогнозовано вдаються до відвертих спроб ввести в оману всіх і вся. Виглядає все це топорно і дуже незграбно. Звичайно і традиційно, чергові призначені «укродиверсанти», під тортурами на камери мабуть визнають «свою провину». Хоча залучення акторів для цього спектаклю також цілком можливе», – написав Шкіряк у Facebook 24 вересня.

Напередодні були різні дані про стан Тимофєєва після підриву автомобіля. Видання «Новости Донбасса» з посиланням на джерела в«ДНР» заявляло, що для надання допомоги Тимофеєву викликали лікарі з російського Ростова-на-Дону, ос кільки його стан не дозволяє транспортувати його до Росії. У той же час у «міністерстві доходів» угруповання «ДНР» повідомили, що Олександр Тимофеєв «живий і здоровий».

24 вересня сайти сепаратистів поширили відео з Тимофеєвим, нібито записане після нападу на нього. На відео він критикує дії української влади, але підтвердження того, що ролик записаний саме після замаху – немає.

Бойовики в Донецьку заявили про затримання шістьох підозрюваних в організації замаху та їх причетність до Головного управління розвідки Міноборони України.

Група “Інформаційний спротив” зробила висновок, що замах на Тимофєєва інспіровано ним самим для уникнення відповідальності.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна