У Сирії загинув капітан ГРУ Росії

 

У Сирії 2 серпня був убитий капітан Головного управління генштабу (ГРУ) Росії Курбан Касумов.

Про це повідомляє у “Фейсбуці” група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team з посиланням на спільноту “Герои России” в соцмережі “Вконтакте”.

Згідно з інформацією, опублікованою в соцмережах, Касумов народився 1986 року в Ростовській області РФ і служив у 3-й окремій гвардійській бригаді спеціального призначення (в/ч 21208), що базується в Тольятті.

Медаль “За звільнення Пальміри” (праворуч)

Як повідомляється, Касумов загинув унаслідок мінометного обстрілу бойовиками “Ісламської держави”. В день його смерті, 2 серпня, за інформацією сайту Liveuamap, терористи ІДІЛ завдавали контрударів по силах президента Сирії Башара Асада, які наступали в районі населених пунктів Ітрия і Саламия, а також на південний схід від Ракки.

Крім того, опубліковані фотографії медалей Касумова, серед яких є медаль “За звільнення Пальміри”. Звільнення цього сирійського міста зображене й на зворотній частині надгробку на могилі Касумова.

При цьому міністерство оборони Росії про смерть капітана Курбана Касумова не повідомляло.

Читайте також:
У Сирії вбили двох російських військових контрактників

Унаслідок авіаудару Росії в Сирії загинули 34 мирні жителі, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна