Ідентифіковано дітей, загиблих під час пожежі в одеському таборі “Вікторія”

 

Стали відомі результати судово-медичних та молекулярно-генетичних експертиз фрагментів тіл, знайдених після пожежі в одеському дитячому таборі “Вікторія”.
Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ НП в Одеській області Сергій Шайхет.

“На наш превеликий жаль, найгірші припущення слідства підтвердилися… Ідентифіковані останки всіх трьох дівчат… Вони загинули…” – написав він у соцмережі.

В результаті пожежі загинули 8-річна Софія Мазур і 9-річна Настя Кулинич, а також 12-річна Сніжана Арпентій, яку спочатку вважали зниклою безвісти й оголосили в розшук.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 16 вересня в Одесі згорів 5-й корпус у дитячому оздоровчо-спортивному таборі “Вікторія“, який керівництво міста називало “зразковим”. У дерев’яному корпусі перебували 42 дитини. Троє дітей загинули.
З’ясовано, що в таборі з червня була відключена пожежна сигналізація та була відсутня вода в пожежній водоймі, що ускладнювало гасіння. Повідомляється, що директор табору не знайшов 1,5 тисячі гривень на місяць на обслуговування пожежної безпеки.
Через пожежу в таборі “Вікторія” в Одесі відбулися масові заворушення, громадські й політичні активісти прорвалися до міськради з вимогами її розпуску та відставки мера Геннадія Труханова.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна