Детонація боєприпасів у військовому таборі на Донеччині: евакуйовано 30 осіб, жертв немає

 

Поліція і військова прокуратура проводять перевірку за фактом детонації 22 вересня боєприпасів у районі села Малоянісоль Нікольського району Донецької області.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Донеччини.

Зазначається, що близько 16:20 на складах боєприпасів у Нікольському рйоні пролунали вибухи. На місце події спрямовано співробітників ДСНС. Поліцейські оточили небезпечний район та забезпечують його охорону.

За попередніми даними, пожежа виникла у полі. Рятувальники почали боротися з вогнем.

У місцевій школі поліцейськими розгорнуто оперативний штаб.

У зв’язку з тим, що склади боєприпасів знаходяться неподалік житлового сектору, спільними силами було організовано евакуацію мешканців навколишніх будинків. Евакуйовано 30 осіб з найближчих будинків.

Станом на 18:20 вибухи припинилися.

Інформація про подію зареєстровано в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення та інші події.

Інформація про обставини події уточнюється. Даних про постраждалих на цей час немає.

ОНОВЛЕНО. Продовжується локалізація пожежі, що виникла на військовому складі поблизу н.п. Новоянисоль на Донеччині, повідомили в прес-службі Міноборони після 20:00.

На цей час триває гасіння полум’я в будівлі складу.

Особовий склад військової частини, що знаходився на території складів, евакуйовано, потерпілих місцевих мешканців та військовослужбовців ЗС України немає.

Щодо причин НП, попередньо встановлено, що працівниками сільгосппідприємства було підпалено стерню на викошеному полі. Внаслідок сильних поривів вітру пожежа вийшла з-під контролю і перекинулася на склади базового табору військової частини.
Особовий склад, який знаходився на території складів, намагався власними силами загасити полум’я, проте наявними засобами пожежогасіння це не вдалося.

Працівниками Нікольського відділення поліції ГУ НП в Донецькій області та співробітниками ДСНС оточено територію навколо складів у радіусі 4-5 км.
Мешканці найближчих будинків евакуйовані. Разом з тим, повної евакуації населеного пункту не оголошено, оскільки ситуація цього наразі не потребує.

З метою з’ясування обставин, що призвели до надзвичайної ситуації,  створено оперативний штаб, до складу якого увійшли офіцери Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.
Групу очолює один із заступників міністра оборони України.

Нагадаємо, попереднього разу пожежа й масова детонація боєприпасів сталася на арсеналі в Балаклії Харківської області в березні 2017 року, коли загинули двоє людей і було евакуйовано 20 тисяч.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна