В день 32-ї річниці руйнівного землетрусу Мексику знову струсонуло, загинуло 248 людей. ФОТО

 

Унаслідок потужного землетрусу магнітудою 7,1 бала, що стався в Мексиці 19 вересня, станом на ранок 20 вересня загинуло щонайменше 248 людей. Рятувальники продовжують розбирати завали й знаходити під ними людей, тож кількість загиблих та постраждалих зростає.

Як повідомляє ВВС з посиланням на Геологічну службу США, епіцентр землетрусу знаходився на глибині 51 кілометр неподалік від міста Атенсінго в штаті Пуебла, що за 120 кілометрах від Мехіко.

Розбирати завали рятувальникам допомагають добровольці. Фото: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images

Наразі найбільше загиблих (117) – у місті Мехіко, також багато жертв – у штатах Морелос і Пуебла.

Щонайменше 2 мільйони людей залишаються без електроенергії та телефонного зв’язку. Аеропорт Мехіко закритий. Багато будівель у місті повністю евакуйовані.

Фото: Hector Vivas/Getty Images

Землетрус стався о 13:14 за місцевим часом (20:14 за Києвом) – у той момент, коли рятувальні служби Мехіко проводили навчання щодо поведінки під час землетрусів.
Адже саме в цей день 32 роки тому, 19 вересня 1985-го, Мехіко сколихнув один із найпотужніших землетрусів ХХ століття (магнітудою 8,1), в результаті якого загинуло близько 10 тисяч людей.

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто закликав людей не скупчуватися на вулицях, щоби не перешкоджати рятувальникам розбирати завали.

Фото: Mario Vazquez/AFP/Getty Images

Лідери США, Канади та інших країн висловили співчуття постраждалим.

 

Як повідомляла “Новинарня“, 7 вересня 2017 року землетрус стався на півдні Мексики, загинуло загалом 90 людей. Тоді сили цивільної оборони Мексики назвали його найсильнішим з 1985 року.

Фото: Hector Vivas/Getty Images

Часті землетруси в Мексиці зумовлені тим, що країна розташована в межах так званого Тихоокеанського вогняного кола – пояса активної вулканічної діяльності та землетрусів навколо басейну Тихого океану.

Тихоокеанське вогняне коло. Фото: Wikimedia

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна