Сергія Бубку підозрюють у корупції при визначенні столиці Олімпіади, – ЗМІ

Cтаршого віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), президента НОК України Сергія Бубку звинуватили в купівлі голосів на виборах столиць Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

Французька газета Le Monde оприлюднила розслідування, в якому йдеться про причетність українського функціонера до корупційної угоді за участю сина колишнього глави IAAF Ламін Діака Папа Массата Діака та екс-президента Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентина Балахнічева.

За даними видання, в червні 2009 року Сергій Бубка переказав 45 тис. доларів офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої тоді був екс-скарбник IAAF Валентин Балахнічев.
Газета повідомляє, що незадовго до переказу коштів Бубкою New Mills Investments перерахувала 45 033 долари компанії Діака Pamodzi Sports.

На арешт Діака прокуратурою Франції видано ордер. Він підозрюється в підкупі членів Міжнародного олімпійського комітету, які обирали міста для літніх Олімпійських ігор 2016 року (Ріо-де-Жанейро) і 2020 року (Токіо).

Валентин Балахнічев назвав “нонсенсом” інформацію про зв’язок переказу грошей Сергієм Бубкою з Олімпіадою-2016.

“Перерахування коштів Бубкою ніяк не пов’язане з проведенням Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Взагалі дивно думати, що я можу якимось чином вплинути на рішення будь-кого з членів МОК… Придумано все потужно для того, щоб просто нашкодити Сергію Бубці. Ніколи ні я не був пов’язаний з усім цим, ні Бубка”, – цитує Балахнічева російське видання “Р-Спорт”.

Як відомо, після оприлюднення звіту Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про системне приховування допінгових порушень у Росії Валентин Балахнічев покинув свій пост у ВФЛА та був виведений зі складу Олімпійського комітету Росії.
На початку 2016 року комітет IAAF з етики прийняв рішення про довічне відсторонення Балахнічева і Папа Массата Діака.
Сергій Бубка є президентом Національного олімпійського комітету України з 2005 року, членом МОК із 1999 року; також він член виконкому МОК. У 2002-2006 роках він був депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.

Читайте також:
Бубка підтримав рішення МОК не відстороняти Росію від Олімпіади-2016

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна