Лавров в ООН наполягає: миротворці на Донбасі – лише для охорони місії ОБСЄ

 

Росія продовжує відстоювати тезу про те, що миротворча місія ООН на сході України повинна обмежуватися лише охороною представників місії ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, виступаючи в середу, 20 вересня, на засіданні Ради Безпеки ООН, передає “Укрінформ”.

“Існують перспективи взаємодії між ООН і ОБСЄ. Таку можливість передбачає російська ініціатива заснувати місію ООН з охорони Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на південному сході України з метою сприяння суворому та всеохопному виконанню Мінських домовленостей”, – заявив Лавров.

При цьому глава російської дипломатії укотре назвав агресію Росії проти України та її окупацію частини Донбасу “українською внутрішньою кризою”.

Як повідомляла “Новинарня“, президент України Петро Порошенко на ГА ООН 20 вересня виступив з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі.
Українська сторона наполягає, що миротворці мають бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включно до українсько-російського державного кордону.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна