НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету по глядачах. ВІДЕО

 

У ході російсько-білоруських військових навчань “Захід-2017” сталася надзвичайна подія: на полігоні “Лузький” під Санкт-Петербургом вертоліт Ка-52 помилково випустив ракету класу “повітря-земля”, на землі важко поранені двоє людей.

Про це повідомляє російське регіональне видання 66.ru з посиланням на джерела. Оприлюднено відео події.
При цьому офіційні російські структури та інформагентства замовчують інцидент.

“Вони летіли на цілі, залишалося метрів 500, за завданням на бойовому шляху включаються ланцюги озброєнь, вони включили, але там щось коротнуло, і ракети зійшли самі. У осколків розліт великий, згоріли як мінімум два автомобілі, двоє людей отримали важкі травми, зараз вони перебувають у госпіталі. Це було тренування перед якоюсь показухою. Постраждали, швидше за все, журналісти”, – повідомило 66.ru джерело.

Точна дата, коли сталася надзвичайна подія, невідома.

“Це сталося вчора або позавчора”, – розповів співрозмовник.

Як відомо, прес-служба Західного військового округу та сайт МО РФ повідомляли, що 17 вересня в рамках спільного стратегічного навчання “Захід-2017” на полігоні “Лузький” екіпажі ударних вертольотів Мі-28Н і Ка-52 армійської авіації ЗВО відпрацювали завдання повітряної розвідки, нанесення ракетного удару по наземних цілях і прикриття наземної угруповання військ з повітря.

“Під час виконання повітряної розвідки льотний склад відпрацював найскладніші елементи льотної підготовки – польоти на гранично малих висотах з огинанням рельєфу місцевості. Льотчики діяли у складі пар і ланок, виконуючи польоти в побудові «пеленг» на встановлених інтервалах і дистанціях. Ведучому екіпажу належало, при виявленні мішеней на землі, розподілити цілі для кожного з ведених екіпажів для максимально ефективного завдання авіаційного удару. Льотчики виконали пуски некерованих ракет, а також застосували бортове гарматне озброєння, знищивши при цьому більше 20 мішеней, що імітують колони техніки, вогневі позиції, зміцнення та інші об’єкти умовного противника”, – інформувала прес-служба Західного військового округу ЗС РФ.

Як зазначала “Новинарня“, 18 вересня навчання на полігоні “Лузький” у Ленінградській області відвідав президент Росії Володимир Путін.

Спільне стратегічне навчання “Захід-2017” збройних сил Росії і Білорусі проходить з 14 по 20 вересня.

Маневри відбуваються на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.

Задумом навчань передбачено, що на територію Республіки Білорусь і Калінінградської області Російської Федерації проникли екстремістські групи, що ставлять собі за мету проведення терористичних актів і дестабілізацію обстановки в Союзній державі. Екстремісти мають зовнішню підтримку, отримуючи матеріально-технічну допомогу, озброєння і військову техніку з повітря і моря.
Учасники навчань протидіють “бандформуванням” з умовної “Вейшнорії” з метою їх ізоляції та ліквідації.

У Міноборони та Генштабі ЗС України, а також у штаб-квартирі НАТО неодноразово висловлювали занепокоєння масштабом навчань “Захід-2017” РФ і РБ, відзначаючи їх як потенційну загрозу безпеці не лише України, а й країн Євросоюзу та НАТО.
Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Україна готова до різних сценаріїв розвитку ситуації, пов’язаної з навчаннями “Захід-2017” за участю військ країни-агресора.

Напередодні початку в Білорусі маневрів “Запад-2017” в Україні стартували навчання “Непохитна стійкість” та були приведені в бойову готовність Повітряні сили ЗСУ.

Читайте також:
НАТО уважно стежитиме за навчаннями в Білорусі “Захід-2017”, – генсек

За навчаннями “Захід-2017” у Білорусі стежитимуть українські верифікатори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна