Через “Вальцмана”: Саакашвілі виступив на Банковій та звільнив помічницю за антисемітизм

 

Лідер “Руху нових сил”, екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі відсторонив свою речницю Дарину Чиж, яка назвала президента Петра Порошенка єврейським прізвищем Вальцман.

“Будь-який навіть натяк на антисемітизм для мене не тільки неприйнятний, адже вся суть мого життя зводиться до боротьби проти будь-яких проявів етнічної, релігійної та расової нетерпимості”, – написав Саакашвілі у ““Фейсбуці” 19 вересня.

“Вчора я відсторонив Дашу Чиж від нашої кампанії саме через її висловлювання. Нам не слід уподібнюватися тим, хто хоча б натяками говорить на ці теми, бо я таких людей вважаю особистими ворогами”, – додав він.

Раніше Чиж, апелюючи до Порошенка, написала (російською мовою): “Коли доля Вальцмана у вас буде долати розумне і ви знову станете будувати підступні плани про те, як позбутися Саакашвілі… дивіться це відео з вашої “рідної” Вінниці”.

У пості речниця додала відео, де Саакашвілі зустрічається з людьми у Вінниці.

 

Згодом Чиж видалила цей пост та перепросила.

Цього ж дня, 19 вересня, Саакашвілі у Києві прийшов на вулицю Банкову, під адміністрацію президента, де висловив вимогу видати йому документи, які дали змогу президенту Петрові Порошенку відібрати в нього громадянство України.

“У мене немає жодного документа, щоб я ішов до суду. Вони підписали указ [про позбавлення громадянства], який довго мені не давали, але не дали жодного документа, з яким би я міг йти в суд”, – наголосив екс-голова Одеської ОДА.

Зокрема, Саакашвілі вимагає видати йому на руки документацію Державної міграційної служби, копію указу про втрату ним громадянства, копію засідання комісії з питань громадянства при президенті та всі супровідні листи.

Він зазначив, що з цими проханнями в АП зайдуть його адвокати.

Також Сааакашвілі повідомив, що вночі вирушить до Черкас, звідки буде їздити по Україні з виступами, передає “УП”. 

“У мене немає конфлікту з Порошенком. Це у нього конфлікт зі мною. Я йому бажаю успіхів в Америці. Я там уже був”, – зазначив також Саакашвілі.

Згодом Саакашвілі у присутності журналістів підписав запит до президента з вимогою надати всі документи.

“Чотири документи потрібні, щоб оскаржити його наказ… Ось моє прохання надати мені необхідні документи, щоб я міг піти оскаржити до суду”, – сказав він.

Слідом за Михеїлом Саакашвілі на його підтримку виступили нардепи Сергій Лещенко, Єгор Соболєв та Юрій Дерев’янко.

Читайте також:
Суд у Львові арештував другого учасника “прориву кордону” з Саакашвілі

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався ПП “Шегині” і разом із групою з політиків потрапив в Україну, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

Після кількаденного перебування у Львові він почав політичний тур по Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна