Ветерани АТО в Запоріжжі перекрили рух біля міськради через порушення прав на безплатний проїзд

 

Друга за останні три дні акція протесту АТОвців проти маршрутників, які відмовляються безплатно перевозити пільговиків, відбулася біля будівлі Запорізької міської ради в понеділок, 18 вересня.

Як повідомляє “Депo. Запоріжжя”, вийти під стіни мерії ветеранів змусив інцидент 16 вересня – відмова водія маршрутки №76 везти безкоштовно колишнього бійця батальйону “Донбас” Святослава-Андрія Грушевського.
Під час того конфлікту маршрутник отримав перелом носа та розбиту губу, ветеран – незначні пошкодження обличчя.

На мітингу 18 вересня зібралися приблизно 60-70 людей, більшість із яких – учасники АТО.

Святослав-Андрій Грушевський “Зорик” був присутній на мітингу з пластирем на обличчі.
“Я зайшов [у салон маршрутного таксі], показав водію посвідчення, сказав, що інвалід війни. Від відповів, що стоячих місць нема, тому він мене як пільговика не повезе. Але ж у нього половина маршрутки стоячи їде! Водій каже, мовляв, ці пасажири заплатили, і він на них заробляє, а мене не візьме. Далі він почав такі розмови, що якби він це сепарам в “ДНР” сказав, то вже за півгодини був би на підвалі”, – заявив Грушевський, виступаючи на сходах міськради.

За словами ветерана, він вдарив водія, захищаючись.

Особливо чоловіка обурило те, що за водія вступилися деякі пасажири, які під час суперечки смикали його за “неробочу” руку та казали, що той “посвідчення за сало купив”.

Грушевський показав на акції своє поранене плече та суглоб, який не рухається.

За версією перевізника, конфлікт у маршрутці АТОвець почав, бо був напідпитку.

Боєць при цьому не заперечує, що пив пиво перед інцидентом. Тест показав невелику цифру – 0,68 проміле алкоголю в крові.

“Але те, що я випив пива, не значить, що можна порушувати мої права”, – каже ветеран.

До мітингувальників вийшов начальник міського управління транспорту Запоріжжя Олександр Власюк, заявивши, що в бійці має розбиратися поліція.

Йому повідомили, що на маршруті 76 водії вже не вперше відмовляються возити пільговиків, зокрема пенсіонерів.

Власюк показав серпневе рішення міськвиконкому, де чітко прописано: водії мають брати необмежену кількість пільговиків, зокрема АТОвців.

Мітингарів це не переконало, адже така норма була прописана й раніше, а маршрутники посилаються на вигадане ними самими “правило одного пільговика”.

На їхню думку, один зі способів вирішення проблеми – зобов’язати перевізників роздрукувати правила щодо кількості пасажирів-пільговиків та повісити у всіх маршрутках.

Активісти вимагають розірвання мерією договору з фірмою “Тревел-Авто”, яка обслуговує маршрут.

Представник міськради пообіцяв створити робочу групу з цього приводу. При цьому представник перевізника, до якого він телефонував, не брав трубку.

 

Тоді ветерани вийшли на пішохідний перехід та заблокували рух маршруток проспектом в обидва боки, пропускаючи звичайні машини. Зійти з “зебри” вони обіцяли тільки після приїзду директора “Тревел-Авто”. На дорозі утворився затор, змушені були стояти і два тролейбуси.

“Зрозумівши, що перевізник так і не приїде (пролунала версія, що той терміново пішов на лікарняний), мітингарі вирішили зійти з “зебри”. Блокування тривало 15 хвилин”, – повідомляє “Депо”.

Надалі ветерани вимагають притянення водія маршрутки до кримінальної відповідальності, перевізника – до адміністративної, розірвання угоди з “Тревел-Авто”, облаштування маршруток оголошеннями з правилами щодо необмеженої кількості пільговиків, а також внесення учасника конфлікту з Грушевським до “чорного списку” водіїв, що є на сайті ОДА.

Озвучити свої вимоги ветерани збираються на засіданні міськвиконкому 21 вересня.

Читайте також:
“Скільки ми вас можемо годувати?!”
Водій маршрутки з Троєщини вигнав вдову загиблого в АТО і втратив роботу

У Львові звільнили з роботи водія маршрутки,
який образив вдову учасника АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна