На прощу в Зарваницю прийшли сотні військовослужбовців

 

У Зарваниці на Тернопільщині 16-17 вересня відбулося 9-те Всеукраїнське військове паломництво, яке пройшло під гаслом “Мир мій даю вам…”.

У паломництві взяли участь офіцери, курсанти, строковики та контрактники ЗСУ й інших військових формувань України, а також члени їхніх родин, повідомляє в понеділок Генеральний штаб ЗСУ на своїй офіційній сторінці у “Фейсбуці“.

Як розповіли організатори заходу, “цього разу ініціатива проведення військового паломництва виходила від самих військових. Адже воїнам вкрай потрібна духовна підтримка, вони мусять усвідомити, що за них моляться, що вони є ті, на кого рівняються, сподіваються, і їм виявляють найбільшу вдячність”.

Розпочалася військова проща в суботу, 16 вересня, з молебню за мир. Після молебню керівник департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України єпископ Михаїл (Колтун) поблагословив дари, які припіднесли військові: пшеницю, калину та соняшники.

“Пшениця — це символ нашої молитви за навернення наших ворогів. Калина — символ сліз і крові нашого народу. І третій символ — ми хочемо жити в мирі, хочемо, щоб цей мир був у наших серцях. Для цього нам дуже потрібно молитися за зміцнення українських захисників, за те, щоб Господь дарував їм силу бути вірними, як вірними сонцю залишаються соняхи. Відтак, символом третьої нашої молитви є соняхи, як символ тих, які вірно стоять на захисті добра нашого народу”, — пояснив перед благословенням військовий капелан 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗС України, отець Андрій Зелінський.

Військові та духовенство також ушанували всіх, хто віддав життя за волю українського народу.

Паломництво завершилося в неділю, 17 вересня, Архієрейською божественною літургією.

Довідка:
Ікона Зарваницької Матері Божої належить до найдавніших ікон України. Ще у 1867 році Папа Римський Пій ІХ коронував ікону, а Зарваниці надав відпустового значення. Ця ікона відома своїми чудотворними властивостями. За роки незалежності України у Зарваниці відбуваються всенародні масові прощі, котрі збирають десятки тисяч прочан із України та зарубіжжя. Неодноразово це маленьке українське село одночасно відвідували до 100 тисяч прочан.

Читайте також:

Хресна хода УПЦ КП: матері й дружини полонених, капелани й ветерани АТО. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна