АТО: вперше з початку “перемир’я” ворог застосував артилерію на Луганщині

 

Унаслідок бойових дій 17 вересня один український військовий отримав поранення. Це сталося близько 13-ї години під час обстрілу опорного пункту сил АТО поблизу Новоселівки Другої на Донецькому напрямку.

 

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 31 раз відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Сили АТО 14 разів давали відповідь, повідомляє прес-центр штабу операції.

Донецький напрямок. З опівночі бойовики декілька годин поспіль били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у районі Авдіївської промзони, селища Невельське та біля Пісків. Аналогічні обстріли під Авдіївкою зафіксовано після 18:00. З цієї ж зброї ворог увечері двічі бив по українських захисниках на шахті “Бутівка”.

На Луганському напрямку вперше від початку “шкільного перемир’я” противник застосовував артилерію. Так, близько 21-ї години бойовики відкривали вогонь зі 122-міліметрової артилерії на підступах до Новотошківського, а з мінометів калібру 82 міліметри били біля Кримського та Причепилівки.
На початку доби НЗФ “ЛНР” били з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по українських захисниках на підступах до Новозванівки.

На Приморському напрямку вночі на початку доби бойовики двічі відкривали вогонь біля Водяного; неподалік Старогнатівки понад дві години працював великокаліберний кулемет окупантів.
Увечері російські найманці застосовували зенітну установку в районі Гнутового, а великокаліберні кулемети – двічі знову поблизу Водяного.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, старший солдат, снайпер 18 омпб “Одеса” 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Читайте також:
Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на абонемент, штаб реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна