Пожежа в одеському таборі: проведено обшуки, двох затриманих хочуть арештувати

 

В Одесі правоохоронці провели обшуки в рамках розслідування справи про пожежу в дитячому муніципальному оздоровчому комплексі “Вікторія”, де в ніч на 16 вересня загинули діти.

Про це сьогодні під час зустрічі з громадськими діячами та батьками дітей, які відпочивали в таборі “Вікторіїя”», повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов, передає УНІАН.

Він зазначив, що вже є двоє затриманих, які перебувають під охороною поліції в лікарні, куди вони доставлені нібито через погіршення стану здоров’я.

“Проведено обшуки, зокрема в Київській районній адміністрації [міста Одеса]”, – сказав Степанов.

За словами першого заступника прокурора Одеської області Олександра Саулка, в даний час за фактом пожежі відкрито два кримінальні провадження. Одне – за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), друге – ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

“Прокуратура клопотатиме про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – заявив Саулко.

Він додав, що в рамках розслідування буде дана правова оцінка всім посадовим особам, включаючи працівників ДСНС, Київської районної адміністрації міста і мерії Одеси.

За словами прокурора, належить провести велику кількість експертиз, і він сподівається, що впродовж двох місяців розслідування буде завершено і передано до суду.

Читайте також:
Білик і “Дизель шоу” дали концерт в Одесі в день трауру

Як повідомляла “Новинарня“, пожежа на території дитячого оздоровчого комплексу “Вікторія” в Одесі спалахнула пізно ввечері 15 вересня. Дерев’яний спальний корпус №5 вигорів вщент. Пожежна сигналізація не спрацювала. Гасіння вогню ускладнювалося тим, що в пожежній водоймі не було води.

Під час пожежі загинули двоє дітей, ще двоє були госпіталізовані. Згодом кількість жертв пожежі зросла до трьох – на місці згарища виявили фрагмент третьої дівчинки, яку раніше вважали зниклою.

Розпорядженням голови Одеської ОДА Максима Степанова в області у зв’язку із загибеллю дітей 16-17 вересня оголошено жалобу.

Читайте також:
В Одесі штурмують міськраду через пожежу в дитячому таборі. Жертв уже три

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна