Доба АТО: 35 обстрілів, без втрат

 

Минулої доби, 16 вересня, незаконні збройні формування на Сході 35 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, з них 25 – після 18:00. В ході майже половини обстрілів наших позицій сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед українських військових немає, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. На початку доби, вночі, російські найманці двічі били з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Авдіївської промзони. Біля Зайцевого декілька разів “працювала” стрілецька зброя окупантів.
Ввечері бойовики під Авдіївкою тричі застосували міномети калібру 82 мм, гранатомети, стрілецьку зброю.
Також на Донецькому напрямку під ворожий обстріл потрапили укріплення сил АТО біля Майорська та Пісків.

На Приморському напрямку обстріли наших опорних пунктів зафіксовані на підступах до Водяного і Широкиного. Із 82-міліметрових мінометів ворог відкривав вогонь на підступах до Широкиного та Павлополя. А факти застосування противником гранатометів зафіксовані біля Богданівки, Водяного, Старогнатівки.

Також неспокійно було і на Луганському напрямку. Ввечері і вночі бойовики на околицях Кримського тричі обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів різних калібрів по наших укріпленнях , перед тим – із гранатометів. Міномети калібрів 120 та 82 мм та великокаліберний кулемет окупанти застосовували і біля Новотошківського.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, старший солдат, снайпер 18 омпб “Одеса” 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Читайте також:
Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на абонемент, штаб реагує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна