АТО: ворог активно застосовує міномети, ЗСУ відповідають на кожний другий обстріл

 

За минулу добу, 15 вересня, російсько-окупаційні угруповання 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Зокрема дев’ять разів ворог застосовував важку зброю, заборонену мінськими угодами – міномети калібру 82 мм.
На кожен другий обстріл бойовиків сили АТО відкривали вогонь у відповідь. Внаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Луганський напрямок. До 18:00 російські найманці випустили 15 мін по наших позиціях поблизу Новотошківського. Ввечері в цьому ж районі противник “насипав” ще 35 таких самих мін.
Також після 18-ї години зафіксовано два мінометні обстрілів наших позицій біля Кримського: понад 60 мін калібру 82 мм. Крім того, озброєні сепаратисти чотири рази били з гранатометів і великокаліберних кулеметів.
“Українські воїни жорстко відповіли противнику. У результаті цього протистояння близько 23-ї години отримав поранення один наш захисник”, – зазначають у штабі.

На Донецькому напрямку до 18:00 великокаліберні кулемети окупантів працювали поблизу Зайцевого та Авдіївки. Зі стрілецької зброї бойовики турбували воїнів ЗСУ біля шахти “Бутівка”.
Увечері вороги 
тричі відкривали вогонь з мінометів і великокаліберних кулеметів поблизу Авдіївки. Також під мінометним обстрілом противника опинились наші опорні пункти біля Пісків. Крім того, ворожі гранатомети працювали неподалік від Світлодарська.

На Приморському напрямку до 18:00 противник тричі зі стрілецької зброї відкривав вогонь по укріпленнях сил АТО в районі Талаківки. Також під ворожим вогнем із гранатометів двічі опинялися наші укріплення на підступах до Водяного. 
Увечері незаконні збройні формування з міномета і гранатометів знову били по наших позиціях біля Талаківки та Водяного.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, старший солдат, снайпер 18 омпб “Одеса” 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Читайте також:
Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на абонемент, штаб реагує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна