Загиблий біля Бутівки боєць 72 омбр Сергій Альмужний “Матрос” брав участь у зимовій блокаді Донбасу

 

Під Авдіївкою на Донеччині загинув Сергій Альмужний, позивний “Матрос”, військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних запорожців.
Як передає “Новинарня“, про це у “Фейсбуці” повідомив народний депутат України Семен Семенченко, колишній командир батальйону НГУ “Донбас”.

Прес-служба 72 омбр підтвердила загибель бійця.

За словами Семенченка, Альмужний – колишній боєць “Донбасу”, який взимку разом із військовослужбовцями 16-го батальйону приїздив під час відпустки підтримати громадську блокаду ОРДЛО в районі Бахмута.

“У 16-му [році] він був у нас у внутрішньому корпусі батальйону “Донбас”, потім знову підписав контракт з ЗСУ. Рвався зі своїм підрозділом на передок. Після блокади потрапив в Авдіївку”, – написав Семенченко.

“Маленький, смішний, весь час потрапляв в різні веселі історії. Але коли намагалися відсторонити його комбата через те, що відпустив у відпустку на блокаду – обірвав телефони всім, кого знав. Став на захист командира. Коли “Донбас” заблокували в Львові, дзвонив і вимагав дати трубку начальнику поліції. Він, мовляв, повинен почути що говорять бійці на фронті”, – розповів Семенченко про “Матроса”.

“Простий, чесний, небайдужий… За попередньою інформацією, снайпер… Ніяк не можу повірити. І ніхто з наших не може. Немає слів”, – додав нардеп.

Варто зазначити, що повідомлення про загибель Сергія Альмужного з’явилося в соцмережах уже через одну-дві години після факту смерті – вочевидь до сповіщення його родичів у Красилівці.

У коментарях до допису Семенченка військовослужбовець Роман Кириченко написав про загибель Альмужного: “Ми з одного взводу. На позиції, снайпер у шию. У Матроса теж була гвинтівка. Дуель”. 

У свою чергу Володимир Майборода зазначив, що “наш брат Матрос” був розвідником у 72 омбр, загинув на позиції зі зброєю в руках.

Сергій Альмужний активно вів сторінку у “Фейсбуці”. Зокрема, 12 вересня він поширив відеосюжет “Радіо Свобода” про захисників шахти “Бутівка”.

Як повідомляв штаб АТО, 14 вересня близько 21-ї години з гранатометів та кулеметів противник розпочав обстріл позиції ЗСУ неподалік від шахти “Бутівка”. Бійці АТО вогнем у відповідь примусили бойовиків до дотримання режиму тиші. Унаслідок цього протистояння загинув один військовослужбовець сил Збройних сил України.

Це четверта смертельна втрата сил АТО з початку вересня на тлі “шкільного перемир’я”, що триває.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна