Суд не відсторонив від посади “антимайданівського” генерала Гриняка, але забрав паспорт

 

Печерський районний суд Києва на засіданні в п’ятницю, 15 вересня, відмовив Департаменту спеціальних розслідувань генпрокуратури у відстороненні від посади генерала Володимира Гриняка, підозрюваного у “справах Майдану”.

Про це повідомляє видання “Тексти” з посиланням на дані з ДСР.

Відповідне рішення виніс суддя Печерського райсуду Олег Білоцерківець.

Зазначається, що до суду надійшло клопотання від командувача Нацгвардії Юрія Аллерова, у якому той просив не відсторонювати від посади генерала.

Зараз генерал-майор Володимир Гриняк він працює керівником департаменту громадської безпеки Національної гвардії. Під час Революції Гідності Гриняк був заступником керівника департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ.

“У грудні 2016 року, коли генералу загрожував арешт, Аллеров також був присутній у суді на його підтримку”, – пишуть “Тексти”.

Клопотання про відсторонення від посади надійшло від прокуратури після низки випадків, коли через відрядження Гриняк не з’являвся на слідчі дії (у серпні) та на судові засідання (зокрема 8 вересня цього року).

Напередодні, 14 вересня, суддя Батрин також відмовила прокуратурі у домашньому арешті для генерала Гриняка.
Проте ухвалила, що він повинен здати паспорт, не спілкуватись зі свідками та не виїжджати з Києва без дозволу слідчого або суду, інформує Адвокатська дорадча група.

Володимир Гриняк підозрюється за двома епізодами – штурм Майдану силовиками 18 лютого (10 загиблих, сотні поранених) та позабюджетні виплати силовикам, що протистояли мітингувальникам.

Підозрюваний відкидає всі обвинувачення. Його адвокат Володимир Раков називає виклики на допити “тиском”. Свідчити генерал відмовляється. Судові засідання в його справі неодноразово переносилися з різних причин.

Як інформували “Тексти”, у серпні підозрюваний після повістки на допит вимкнув телефон та виїхав до зони АТО. Відповідний наказ про відрядження був складений його керівництвом наступного дня після повістки, а датою виїзду призначений день допиту. Кілька тижнів генерал не з’являвся до слідчого та не відповідав на телефонні дзвінки за номером, який він надав слідчому як контактний.
Як стало відомо на суді, через це його було оголошено в розшук для приводу.

Як писала “Новинарня“, у грудні 2016 року суд відпустив Гриняка на поруки нардепів від “Народного фронту” та залишив на посаді.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна