Французькі сенатори й дипломати відвідали зону АТО

 

Представники Сенату та Міністерства закордонних справ Франції відвідали прифронтову зону на Донбасі.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Французькі сенатори на чолі з головою групи дружби «Франція-Україна» Сенату Французької Республіки Ерве Мореєм відвідали КПВВ «Майорськ», де ознайомились із процедурою перетину лінії розмежування. Також закордонні гості провели зустрічі з керівництвом військово-цивільних адміністрацій, ознайомились з роботою недержавних засобів масової інформації в регіоні. Традиційно європейські політики заїжджають у прифронтову Авдіївку – мирне місто, яке пошматувала війна”, – йдеться у повідомленні.

Основна мета візиту – ознайомлення з політикою безпеки і соціально-економічною ситуацією в зоні конфлікту. Особливо це стосується міст, які знаходяться на лінії розмежування.

“Побачене французьку делегацію вразило. Після повернення додому політики мають намір активно закликати співвітчизників до підтримки України”, – зазначили в штабі.

На брифінгу в Краматорську Ерве Морей наголосив, що Франція послідовно підтримує цілісність та суверенітет України, а також санкції проти Росії – попри те, що вони негативно позначаються на сільському господарстві Франції.

Сенатори запевнили, що Франція зацікавлена у співпраці з Україною – як у суспільно-політичній, так і в економічній площині.

Голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський запевнив гостей у тому, що війну на сході України можна завершити мирним шляхом протягом лічених місяців, якщо перекрити російсько-український кордон. І це, за його словами, можуть зробити миротворці ООН.
“Мрію, щоб кожна європейська країна мала свій індустріальний парк на Донеччині. Адже демонополізація економіки області за допомогою європейських партнерів – це фундамент демократизації суспільства”, – додав голова ВЦА.

Читайте також:
Міністрів Німеччини та Франції у Краматорську зустріли мітингом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна