Талони на пальне – поштою. У поліції затримали високопоставленого хабарника

 

Оперативники Служби безпеки України, департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі ГПУ затримали начальника відділу ресурсного забезпечення департаменту поліції охорони, який систематично брав хабарі з підлеглих.
Як передає “Новинарня“, про це інформує сайт Національної поліції України.

“Встановлено, що заступник начальника управління логістики – начальник відділу ресурсного забезпечення Департаменту поліції охорони НПУ (колишня ДСО – “Н”) систематично вимагав та отримував від працівників різних обласних управлінь ДПО неправомірну вигоду за невтручання у процедуру проведення тендерних торгів із закупівлі пального. Хабарі чиновник у погонах брав у вигляді талонів на пальне, які підлеглі надсилали йому поштою”, – ідеться в повідомленні.

За цим фактом слідчими департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено  і задокументовано причетність до такого виду протиправної діяльності інших посадовців з регіональних управлінь поліції охорони.

Відтак генпрокуратура, СБУ й ДВБ НПУ проводят обшуки в приміщеннях ДПО та восьми обласних управліннях – у Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Рівненській, Сумській та Черкаській областях.

Головний фігурант справи був затриманий у порядку ст. 208 КПК України слідчими ГПУ, оперативниками СБУ та ДВБ НПУ, за сприяння керівництва Національної поліції України, під час одержання чергового “поштового переказу”.

Вирішується питання щодо обрання затриманому посадовцю міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
На хабарі затриманий один із “пам’ятників” Нацполіції – Сергій Будник

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна