США підтримали розміщення миротворців ООН по всьому Донбасу, і на кордоні з РФ

 

 

Сполучені Штати підтримали позицію України в питанні розміщення миротворців в Донбасі. Держдепартамент США вважає, що сили Об’єднаних Націй повинні бути розміщені на всій території Донбасу та на кордоні з Росією.
Про це заявила на брифінгу офіційний представник Держдепу Хізер Нойєрт, відповідаючи на питання агентства “Укрінформ”.

“Такі сили повинні мати широкий мандат для забезпечення миру і безпеки на всій окупованій території України, аж до кордону з Росією”, – сказала Нойєрт.

Представниця Держдепартаменту підкреслила, що США виступають за повне виконання мінських угод. При цьому, за її словами, насамперед необхідно виконати вимогу щодо безпеки на Донбасі.

“Важливо, перш за все, забезпечити умови безпеки, і ми вкотре закликаємо Росію ввести реальний і стабільний режим припинення вогню”, – підкреслила Хізер Нойєрт, додавши, що також необхідне відведення важкого озброєння і надання доступу спостерігачам на всій території, аж до кордону з Росією.

Читайте також:
Меркель готова послабити санкції проти РФ в обмін на миротворців для Донбасу, – ЗМІ

Як інформувала “Новинарня“, 22 серпня президент Петро Порошенко повідомив, що має намір у вересні представити на засіданні Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі.

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що розміщення миротворців ООН на Донбасі можливе, але вони можуть перебувати лише на лінії розмежування та діяти для забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ.

Постпред РФ при ООН Василь Небензя заявив, що 5 вересня російська сторона направила проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі генсеку ООН та голові Ради Безпеки ООН.

Офіційний Київ відкинув пропозиції РФ щодо розташування миротворців лише на лінії розмежування та заявив, що в цьому контингентів не має бути представників Росії.

11 вересня Путін у розмові з канцлером ФРН Ангелою Меркель погодився на присутність “місії ООН” на всій території конфлікту, але в статусі охорони спостерігачів СММ ОБСЄ.

Читайте також:
МЗС України відповіло на бачення Путіна щодо миротворців для Донбасу

Путін перевернув ідею Порошенка про миротворців на Донбасі “з ніг на голову”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна