Під час обшуку в учасника “прориву кордону” поліція знайшла автомат із набоями

 

Поліція виявила в помешканні одного з учасників “прориву кордону” на пункті пропуску “Шегині” зброю та боєприпаси.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, 13 вересня поліцейські під час обшуку виявили автомат Калашникова та 790 патронів калібру 5,45 мм і 301 патрон калібру 7,62 мм.

Вилучену зброю і боєприпаси направлено на експертне дослідження, аби з’ясувати походження.

Читайте також:
Суд у Львові арештував другого учасника “прориву кордону” з Саакашвілі

Поліція затримала вже п’ятьох учасників прориву кордону з Саакашвілі

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався ПП “Шегині” і разом із групою з політиків потрапив в Україну, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.
Рядових учасників інциденту почали затримувати.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна