На “Чонгарі” затримали митника на хабарі 30 тис. грн.

 

На українському контрольному пункті в’їзду-виїзду “Чонгар”, що  в Херсонській області на адмінмежі з окупованим РФ Кримом, поліція затримала митника на хабарі розміром понад 30 тис. грн.

Як повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України, дану суму працівник митного посту “Херсон-Центральний” отримав “за безперешкодне перевезення алкогольних напоїв та тютюнових виробів до АР Крим”.

Зазначається, що співробітники управління захисту економіки Нацполіції в Запорізькій області та військової прокуратури Запоріжжя задокументували злочинну схему, організовану працівниками митного посту, які за певну винагороду дозволяли провозити підакцизні товари на окупований півострів.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили причетність старшого зміни – головного державного інспектора відділу митного оформлення “Чонгар”.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) поліція відкрила кримінальне провадження.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
Керівника Львівської митниці, якого затримали за хабар $40 тис.,
суд оштрафував лише на 8,5 тис. грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна