Євросоюз запустив оновлений сайт проти дезінформації РФ

 

У Євросоюзі повідомили про запуск нової версії сайту EUvsDisinfo.eu для викриття російської дезінформації.

Сайт із розширеними функціями підтримує спеціальна робоча група стратегічних комунікацій зі Сходом Європи – East Stratcom Task Force – Європейської служби зовнішніх дій.

Сайт тепер пропонує єдину базу даних фальшивих новин із можливістю пошуку. Наразі в цій базі – понад 3300 випадків російської дезінформації.

На сайті, що має оновлений дизайн, також є широкий список літератури до теми, система відгуків і вказівок на помилки. Частина його вмісту публікується, крім англійської, також німецькою і російською мовами.

На сайті, що працює вже понад рік, одна з секцій присвячена свіжим повідомленням про дезінформацію Кремля і її аналізові, інша містить давній продукт робочої групи – щотижневий “Огляд дезінформації”.

“Ми систематично збираємо зразки прокремлівської дезінформації від початку нашого мандату, щоб показувати людям, які не знають про цю проблему, в чому вона полягає. Завдяки «Оглядові дезінформації» вам лишається тільки клацнути мишею”, – мовиться на сайті.

Робочу групу стратегічних комунікацій зі Сходом Європи (East Stratcom Task Force) Євросоюз створив у структурі своєї Європейської служби зовнішніх дій, дипломатичного органу ЄС, у березні 2015 року. Завдання цієї групи експертів – протидія пропаганді й дезінформації з боку Росії.

Читайте також:
У Гельсінкі почав роботу Європейський центр з протидії гібридним загрозам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна