Повітряні сили ЗСУ спростовують дані соцмереж про заліт гелікоптера РФ на Харсонщину. ВІДЕО

 

У Збройних силах України спростували інформацію з соцмереж, нібито російський бойовий вертоліт Ка-52 нещодавно перетнув український кордон у Херсонській області та заглибився на 10 км вглиб України.

Начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило заявив у коментарі телеканалу “2+2”: “За даними оперативно-чергової групи Повітряних сил, інформація про перетин вертольотом Ка-52 кордону на території Херсонської області не підтверджується”.

Раніше (5 вересня) маловідомий користувач “Фейсбуку” Віктор Вишнівецький оприлюднив у своїй стрічці відео, на якому, за його словами, зафіксовано політ російського розвідувально-ударного вертольота Ка-52 над селом Павлівка Чаплинського району Херсонської області.

Вишнівецький при цьому не називає дату зйомки та автора відео, лише стверджує, що це “не фейк” і оприлюдненням цієї інформації він хоче показати неспроможність протиповітряної оборони ЗСУ.

Відео. Увага, ненормативна лексика!

Тим часом інформацію про порушення кордону російським вертольотом підтвердив у коментарях голова Чаплинської райдержадміністрації Олександр Бурейко.

“Ситуація мала місце бути (перевірений і підтверджений факт) у селі Павлівка Чаплинського району Херсонської області влітку поточного року. Ворожий гелікоптер вийшов із балки на кримському узбережжі на вузькій ділянці Сиваша між півостровом і континентальною Україною.
Чому не збили, впевнений. Чи зробили висновки, впевнений. Ще в 2014 році «зушки» валили по Мі-24, а зараз чомусь ні. Надіюсь, висновки із того, що сталось, ЗСУ зробили”, — написав голова РДА.

Як відомо, російські вертольоти неодноразово порушували адмінмежу з окупованим Кримом у 2014 році.

Читайте також:
У Росії розбився вертоліт, майже два десятки жертв. Подробиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна