На Черкащині дали землю менш як половині АТОвців, що подали клопотання

 

Черкаська область оприлюднила статистику щодо кількості земельних наділів, виділених відповідно до закону учасникам АТО.

За офіційними даними, наразі в Черкаській області 4072 особи з числа військовослужбовців, правоохоронців і членів їхніх сімей отримали у власність земельні ділянки загальною площею 6581,51 гектара, повідомляє прес-служба Держслужби з питань геодезії картографії та кадастру 13 вересня.

При цьому до головного управління Держгеокадастру на Черкащині надходило 9985 клопотань від АТОвців, які виявили бажання отримати земельні ділянки за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності.

“Надано 6379 дозволів на розробку землевпорядної документації на землі загальною площею 10733,59 га, з них: 927 дозволів на землі загальною площею 110,87 га – для ведення індивідуального садівництва, 5452 дозволи на землі загальною площею 10622,72 га – для ведення особистого селянського господарства”, – ідеться в повідомленні.

Для передачі землі у власність учасникам АТО протягом січня – серпня 2017 року у Черкаській області знято з аукціонів 16 земельних масивів загальною площею 353,61 гектара. Також за цей час надано 161 дозвіл на розроблення технічної документації щодо поділу земельних ділянок загальною площею 4181,06 га: 63 поділи земельних ділянок загальною площею 1274,82 га здійснюються на замовлення ГУ Держгеокадастру у Черкаській області й 98 поділів земельних ділянок загальною площею  906,23 га – на замовлення фізичних і юридичних осіб (користувачів (орендарів) земельних ділянок).

На підставі наказів головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на території області зарезервовано 272 земельні масиви загальною площею 1973,46 га, які можуть бути передані у власність учасникам АТО.

Довідково
На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна