Порошенко хоче провести міжнародні Invictus games у Києві

 

Україна може подати заявку на проведення міжнародних змагань “Ігри нескорених” (Invictus games) – світової першості серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали поранень під час виконання свого обов’язку.

Про це заявив президент Петро Порошенко, який 12 вересня відвідав тренування представників національної збірної України для “Ігор нескорених” на стадіоні “Спартак” у Києві.

Президент повідомив, що обговорював з профільним міністром питання можливості проведення таких змагань. За його словами, якщо українська команда гарно виступить, Міністерство молоді та спорту має підготувати відповідні умови для участі Києва у визначенні наступної черговості приймаючої сторони “Ігор нескорених”.

“Впевнений, що це дозволить не тільки привернути увагу всього світу до того, яка чудова Україна і, в першу чергу, які чудові наші бійці. Це ви зупинили російського агресора, і ви зараз кинули виклик важким пораненням”, – заявив Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Українська команда як союзник НАТО вперше отримала право взяти участь в “Іграх нескорених” у 2017 році в Торонто.

“Я не маю жодного сумніву, що ми гарно виступимо. Я не маю жодного сумніву, що Україна у весь голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись, в одну із майбутніх «Invictus games», ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві і щоб у Києві, на українській землі, ми захищали честь України”, – заявив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що “Invictus games” допомагають психологічній реабілітації поранених українських захисників.

Порошенко також повідомив, що збирається підтримати українську команду в Торонто, оскільки планує відвідати з візитом Канаду після участі в Генасамблеї Об’єднаних Націй та участі у засіданні Ради Безпеки ООН, де порушуватиме питання миротворців на Донбасі.

У Сполучених Штатах президент також планує провести зустрічі з керівництвом США, в тому числі і з міністром оборони цієї країни.

Читайте також:
Збірна ветеранів АТО почала тренувальний збір для “Ігор нескорених”

“Ігри нескорених” (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані британським принцем Гаррі.

Перші Ігри відбулись 2014 року в Лондоні. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри в Орландо, а вже у 2017 році “Ігри нескорених” відбудуться 23-30 вересня у Торонто (Канада).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна