АТО: 36 обстрілів, найгарячіше в Приазов’ї, але без втрат

 

36 обстрілів з боку проросійських озброєних сепаратистів нарахував штаб АТО протягом понеділка, 11 вересня. З них 16 обстрілів характеризуються як неприцільні. Втрат серед українських військових немає, ідеться у зведенні прес-центру штабу операції.

Наприкінці минулої доби у районі проведення АТО основна активність бойовиків фіксувалася на Приморському напрямку.
Після 18-ї години бойовики з мінометів калібру 82 мм обстрілювали позиції Збройних сил України поблизу Гнутового й Талаківки. Крім того, біля Талаківки бойовики ввечері і вночі декілька разів використовували стрілецьку зброю та відкривали вогонь з гранатометів та озброєння БМП.
Неспокійно було і біля Водяного, що вже декілька днів поспіль перебуває в епіцентрі вогневого протистояння. Наприкінці доби тут бойовики тричі обстріляли наші опорні пункти з великокаліберних кулеметів. Перед тим повідомлялося про шість обстрілів цього села від полуночі до 18:00.
Також під вогнем противника опинились українські укріплення у районі Лебединського, Павлополя та Старогнатівки.
Близько 10-ї ранку ворог застосовував міномет калібру 82 мм на околицях Чермалика.

На Донецькому напрямку після 18-ї години противник двічі обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції в Авдіївській промзоні. З гранатометів найманці били по українських захисниках на околицях Кам’янки та Новгородського.
До 18:00 незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь зі стрілецької зброї на підступах до Зайцевого, а з озброєння БМП – у районі села Піски.

На Луганському напрямку за добу зафіксований один обстріл, однак – із важкого озброєння. Близько 21-ї години противник випустив сім мін калібру 82 міліметри по наших позиціях біля Кримського.

Читайте також:
23-річний боєць, який загинув біля Красногорівки,
в березні 2014 року зазнавав тортур у полоні кримської “самооборони”

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.

За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – це 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр. 9 вересня під Красногорівкою внаслідок мінометного обстрілу поліг Максим Кривиденко.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна