$200 тис., золото, зброю і фінансові зловживання виявили в Ратушняка, причетного до злочинів проти Майдану, – ГПУ

 

Генеральна прокуратура повідомляє про готівкові кошти, коштовності і зброю, виявлені під час обшуків у справі про злочинні дії й перевищення влади екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

“За результатами обшуків за місцем проживання одного з колишніх високопосадовців виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 200 тисяч доларів США, 3 кілограми золота, дорогоцінні вироби, картини та ікони, документи та чорнові записи, що стосуються службової діяльності, а саме проведення силових операцій правоохоронних органів з протидії протестним акціям, зброя та набої до неї”, – написала у “Фейсбуці” прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, обшуки проведено в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні слідчими Департаменту спецрозслідувань ГПУ спільно з оперативними співробітниками УВБ ДФС та оперативного управління ГУ ДФС у Київській області.

“Під час обшуків за місцем проживання співучасників злочинної групи та офісних приміщень вилучено бухгалтерські документи та чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність, підроблені печатки органів державної влади та печатки підприємств з ознаками фіктивності, нерезидентів, штампи і печатки нотаріусів”, – написала Сарган.

За даними ГПУ, кілька пов’язаних поміж собою підприємств у Вінницькій, Одеській, Київській областях та у Києві, які мають відношення до цього екс-посадовця, у період 2016-2017 років не відображали у податковій звітності придбання експортованої продукції.

“Встановлено, що експортована продукція закуповувалася у фермерських господарств та інших сільгоспвиробників за готівку, без відповідного її офіційного обліку”, – додали у прокуратурі.

За результатами обшуків на підприємствах (у портах та зернових терміналах), де відбувався незаконний експорт, вилучено продукції на приблизно 200 мільйонів гривень.

“Вирішується питання щодо притягнення причетних до зазначених злочинних дій осіб до кримінальної відповідальності”, – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі уточнили, що йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, повідомляє “Радіо Свобода”.

Наприкінці червня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка, як і кількох інших посадовців часів Януковича, підозрюють в організації вчинення низки тяжких і особливо-тяжких злочинів, скоєних у період з 18 до 20 лютого 2014 року у центрі Києва.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна