Ураган “Ірма” ослаб до 2-ї категорії. Загальна сума збитків – $290 млрд.

 

Ураган “Ірма”, через який було евакуйовано чверть населення штату Флорида, станом на початок понеділка, 11 вересня, ослаб до другої категорії ураганів.

Про це поінформували у американському Національному центрі протидії ураганам, повідомляє DW.

“Ураган слабшає, очікується, що в понеділок він має перетворитися на тропічний шторм, коли рухатиметься в напрямку штату Джорджія”, – йдеться в повідомленні.

Раніше, під час наближення “Ірми” до узбережжя США буревію було присвоєно п’яту, а згодом четверту категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона.

Негода й досі становить небезпеку. Близько трьох мільйонів осель залишаються знеструмленими. Швидкість вітру в зоні “Ірми” становить близько 100 миль на годину (155 км/год).

Увечері в неділю, 10 вересня, ураган повалив будівельні крани в Маямі. Аеропорт у найбільшому місті Флориди закрито, він поновить роботу не раніше вівторка. Аеропорт в Орландо теж закрили.

За оцінками експертів американської метеорологічної служби Accuweather, збитки від урагану “Ірма”, а також від попереднього – “Харві”, що завдав шкоди штатам Техас і Луїзіана кількома днями раніше, можуть сягнути 290 мільярдів доларів.
Розрахунки експертів базувалися на шкоді, завданій бізнесу, домогосподарствам, інфраструктурі та врожаям, зростанні вартості пального, а також на прогнозах збільшення рівня довгострокового безробіття.

За даними ЗМІ, у Флориді через ураган “Ірма” загинуло троє людей.
Раніше це стихійне лихо призвело до загибелі 27 осіб на островах у Карибському морі.

Підтверджена кількість жертв урагану “Гарві” – 71 особа.

Слідом із Карибів ідуть буревії “Хосе” і “Катя”.

Ураган “Хосе” має четверту категорію і швидкість вітру 190 км на годину.
Спочатку він був небезпечним для територій, де пройшов ураган “Ірма”, але наразі рухається на північ. Острови Сен-Мартен, Сен-Бартелемі і Барбуда, жителів яких евакуювали, уникли удару цього урагану.

Ураган “Катя”, який виник у Мексиканській затоці, має першу категорію тропічного шторму. Він вдарив по мексиканському штату Веракрус увечері в п’ятницю, а потім перетворився на тропічний антициклон.

Читайте також:
Трамп попросив у Конгресу майже $8 млрд. на ліквідацію наслідків “Харві”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна