На заході України стартували навчання “Репід трайдент” за участі військових 15 країн

 

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки на Львівщині почалися українсько-американські військові навчання “Репід трайдент-2017”.

Про це йдеться у повідомленні Міноборони у понеділок, 11 вересня.

Зазначається, що цього року у військових маневрах бере участь безпрецедентна кількість учасників – близько 2500 військовослужбовців із 15 країн світу.

Окрім України та США, до навчань залучено військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії.

 
 

“Найбільші іноземні контингенти – від армій США та Канади. Загалом близько 500 осіб. Вітчизняне угрупування, яке задіяне у міжнародному військовому навчанні (понад тисячу осіб), представлено військовослужбовцями однієї з механізованих бригад Сухопутних військ ЗС України, бригади ВДВ ЗС України, інженерно-саперними підрозділами, окремим підрозділом Національної гвардії України тощо”, – повідомили в Міноборони України.

“Rapid Trident 2017” (“Меткий тризуб”) триватиме два тижні на різних ділянках Яворівського полігону.

“Військовослужбовці будуть вдосконалювати свої знання та навички щодо спільних тактичних дій в ході патрулювання, здійснення конвоювання, протидії саморобним вибуховим пристроям тощо”, – зазначили в МОУ.

Крім Львівщини, навчання “Репід трайдент” стартували і в Хмельницькій області, у Старокостянтинові.

Представники бригади тактичної авіації імені Петра Франка та авіаційної бази з Каліфорнії обмінялись пропозиціями щодо подальшої роботи у плані навчань. Полковник Микола Коваленко та майор Тод Морган у своїх доповідях узгодили подальшу співпрацю.

Нагадаємо, військові з Молдови приїхали на “Репід трайдент” всупереч забороні проросійського президента країни Ігоря Додона.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна