23-річний боєць, який загинув біля Красногорівки, в березні 2014 року зазнавав тортур у полоні кримської “самооборони”

 

Боєць, який загинув 9 вересня в результаті бойових дій на сході України, – 23-річний військовослужбовець 18-го окремого мотопіхотного батальйону “Одеса” 28-ї окремої механіхованої бригади Максим Кривіденко.

Про це повідомив у “Фейсбуці” Святослав Смук.

“Кривіденко Максим Ігорович народився 30 січня 1994 року в смт Сарата (Одеська область), мешкав в Одесі. Учасник Євромайдану, у березні 2014 року був одним із заручників аксьоновського окупаційного режиму в Криму“, – пише Смук.

Тоді прихильники російської окупації Криму взяли в заручники групу учасників Автомайдану і близько тижня їх утримували, піддаючи тортурам. Як розповідав в інтерв’ю ВВС після звільнення “автомайданівець” Олексій Гриценко, у 20-річного на той час Кривіденка були багато разів прострелені ноги, і саме його представники так званої кримської “самооборони” найбільше били.

За словами Гриценка, Максим “був головною жертвою” катів. “На ньому відривалися по повній. Вони побачили «Вконтакте» його фото з Євромайдану. Всі п’ять днів стріляли по ньому з травматичної зброї. Він натерпівся більше за всіх – я переживав, щоб він вижив”, – розповідав Гриценко.

Незважаючи на фізичні та моральні травми після катування, Кривіденко пішов добровольцем відстоювати територіальну цілісність України на сході.

Як писала “Новинарня“, він загинув майже о 22-й годині суботи подалік Красногорівки внаслідок обстрілу бойовиками позицій сил АТО з міномета калібру 82 міліметри.

Нагадаємо, з 25 серпня на сході Україн триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.

За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – це 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна