Сенцова таки перевели з Якутської колонії в Іркутськ

 

Ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова таки перевели в Іркутськ.

Про це заявили в Громадській спостережній комісії (ГСК) Іркутська, повідомляє сайт Ради правозахисників Іркутська.

Згідно з повідомленням, наразі Сенцов перебуває “на підвалі “червоного” корпусу іркутської в’язниці – в одиночній камері”.

Самі ув’язнені кажуть, що “червоним” цей корпус називається з огляду на наявність у ньому “розроблювальних” камер, де сидять “пресувальники”. “Ми не знаємо, так це чи ні, але можемо підтвердити, що корпус зведений з червоної цегли”, – зазначають правозахисники.

Сам Сенцов розповів їм, що не знає причини свого переведення з колонії в Якутії до СІЗО-1 Іркутська – “просто смикнули з колонії і все”.

Як зазначають в ГСК, умови в камері “хороші, камера після свіжого ремонту, чиста, суха”.

“Олег почувається добре, усміхається. Передавав усім привіт”, – повідомляють правозахисники.

Як писала “Новинарня“, раніше російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова повідомила, що Сенцова, який відбував покарання у виправній колонії №1 в Якутську, могли перевести у колонію суворого режиму ІК-19 в Іркутську, яка відома тортурами над ув’язненими.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна