СБУ у Львові зірвала інспіровані Росією збори “матерів учасників АТО”

 

Службою безпеки України задокументовано та попереджено проведення у Львові фейкової акції “Збори матерів учасників АТО”, яку інспірувала РФ через “Російський культурний центр”.
Про це 8 вересня повідомив прес-центр СБУ.

“За задумом російської сторони, 6 вересня у Львові планувалося провести так звані «Збори матерів учасників АТО», під час яких піддати критиці державну політику, у першу чергу на Сході України, та закликати до припинення антитерористичної операції на будь-яких умовах.
Організатор заходу, мешканка Волині та одна з провідних функціонерів «Російського культурного центру», за російські кошти, найняла в якості учасників пересічних громадян. Оперативники спецслужби задокументували, що для «масовки» організатори найняли за 400 гривень майже сто пенсіонерів та студентів, які повинні були імітувати ролі родичів учасників антитерористичної операції. Жодного члена родини учасників АТО серед протестувальників не було”, – зазначили в СБУ.

СБ України констатує, що чергова спроба створити “картинку” фейкового незадоволення українською владою для російських ЗМІ виявилися невдалою.

Нагадаємо, у липні СБУ зірвала під Генпрокуратурою пікет фіктивних “учасників АТО” з найнятих заробітчан із західних областей.

Читайте також:
“Антиукраїнське кубло закрито!” Російський культурний центр у Львові виселили з дармового приміщення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна