АТО: за добу поранено 5 воїнів ЗСУ, ворог прицільно б’є з мінометів

 

У п’ятницю, 8 вересня, обстановка в районі проведення АТО загострилася. Загалом за добу незаконні збройні формування 35 разів відкривали вогонь по опорних пунктах української армії. При цьому всі обстріли противника характеризуються як прицільні. Ворог знову почав застосовувати міномети. У результаті бойових дій п’ять українських військових отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції.

Донецький напрямок. Увечері бойовики двічі відкривали вогонь по наших позиціях неподалік села Піски. “За майже двогодинний обстріл ворог випустив понад 20 мін різних калібрів. Також російські найманці били з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП”, – ідеться у зведенні.
Крім того, наприкінці доби під гранатометний вогонь декілька разів потрапили наші укріплення в Авдіївській промзоні та на шахті “Бутівка”.
Близько 18-ї години український військовий отримав поранення в результаті обстрілу з озброєння БМП та зенітної установки українських укріплень на підступах до Семигір’я.
До 18:00 бойовики чотири рази обстрілювали з гранатометів та великокаліберних кулеметів укріплення сил АТО на околицях Авдіївки, двічі – поблизу Зайцевого. Також під ворожим вогнем опинялися українські опорні пункти біля шахти “Бутівка”.

На Приморському напрямку бойовики ввечері застосовували міномети калібру 82 міліметри біля Мар’їнки. Із гранатометів відкривали вогонь поблизу Старогнатівки. Стрілецька зброя та великокаліберні кулемети противника працювали по наших опорних пунктах на околицях Лебединського і Талаківки. Близько 22-ї години внаслідок обстрілу з гранатомету позицій сил АТО біля Водяного ще один наш боєць отримав поранення.
Як повідомляла “Новинарня” напередодні, з початку доби 8 вересня противник гатив із гранатометів у районі Павлополя та Широкиного.
Двоє наших захисників отримали поранення у результаті гранатометного обстрілу околиць Мар’їнки та Красногорівки. Також біля Мар’їнки ще один наш військовий був поранений ворожим снайпером.

На Луганському напрямку факти застосування бойовиками гранатометів увечері двічі зафіксовані біля Кримського та один раз – поблизу Станиці Луганської. Також біля Кримського російські найманці били з гранатомета і до 18:00.

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.

За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – це 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна