Доба АТО: 25 обстрілів, один загиблий, ЗСУ вже б’ють у відповідь

 

Протягом доби 7 вересня незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях української армії. Зокрема двічі противник застосовував міномети. У декількох випадках, коли була пряма загроза життю наших військових, сили АТО відкривали вогонь у відповідь, заявили в прес-центрі штабу операції.
У результаті бойових дій один військовий загинув Збройних сил України загинув.

На Донецькому напрямку із гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики обстрілювали українські укріплення в Авдіївській промзоні. Внаслідок одного з цих обстрілів, як уже повідомлялося у вечірньосу зведенні 7 вересня, загинув один військовослужбовець.

“Командування АТО висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України”, – сказано у зведенні.

Також гранатомети і великокаліберні кулемети противник кілька разів застосував на околицях Зайцевого і біля шахти “Бутівка”.

Приморський напрямок. Близько 12-ї години російські найманці випустили чотири міни калібру 82 міліметри та били з гранатометів по наших позиціях біля Мар’їнки. Крім того, гранатомети й великі кулемети ворог двічі застосовував у районі Водяного.
Після 18:00 гранатомети противника били біля Павлополя і Лебединського, а з озброєння БМП бандити били по укріпленнях сил АТО на підступах до Старогнатівки.
Відповідно до зведень штабу АТО, також протягом доби ворог чотири рази обстрілював наші опорні пункти поблизу Широкиного.

На Луганському напрямку до 18:00 було зафіксовано застосування ворогом міномета калібру 120 мм неподалік Лобачевого. Увечері тут зберігалася тиша. 

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого, надалі – знову без офіційних загиблих і поранених.

При цьому відомо, що 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна