В Україні створено соцмережу Woolik, а попередня “альтернатива Вконтакте” закривається

 

В Україні з’явилася нова соціальна мережа – Woolik.

“Місія Woolik – створити в Україні сучасну, естетично приємну, швидку і зручну соцмережу для ефективної комунікації між людьми по всьому світу. Ми знаходимося в Києві, але над Woolik працює талановита міжнародна команда, розкидана від Тель Авіва до Тернополя”, – повідомили розробники проекту.

Тим часом інша українська соцмережа Ukrainians, яка позиціонувала себе як “альтернативу забороненому «ВКонтакте»” припиняє своє існування. Про це повідомила у “Фейсбуці” одна зі співзасновників проекту Олександра Струмчинська.

Вона зазначила, що керівництво компанії розробників відмовилося “не лише від самостійної розробки [соцмережі], але й від можливості її передачі будь-якій іншій стороні”.

“Мені дуже шкода і я відверто прошу вибачення й дякую усім користувачам, які разом зі мною щиро вірили в реалізацію та успіх цього проекту”, – написала Струмчинська.

Про створення соцмережі Ukrainians стало відомо на початку літа 2017 року. Тоді її засновники обіцяли кращу, ніж у “ВКонтакте”, безпеку даних користувачів.

“Ми дамо людям контент, який вони хочуть найбільше – музику. Ми не будемо використовувати піратський контент. Тому працюємо над тим, щоб інтегрувати деякі музичні сервіси в нашу платформу”, – обіцяла також Струмчинська.

Як повідомляла “Новинарня“, своїм указом від 16 травня президент запровадив в Україні санкції проти компаній, що представляють російські соцмережі та антивіруси.

Санкціями передбаченл заборону інтернет-провайдерам надавати користувачам мережі послуги з доступу до ресурсів сервісів “Mail.ru”, “Вконтакте”, “Одноклассники”, “Яндекс” тощо.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна