“Шкільне перемир’я”: під Авдіївкою загинув воїн ЗСУ, з початку доби двічі били міномети

 

З початку доби 7 вересня ситуація в районі проведення антитерористичної операції дещо загострилася. Сьогодні бойовики вже двічі застосовували міномети, один воїн ЗСУ загинув, повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00.

На Донецькому напрямку із гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики двічі обстрілювали українські укріплення в Авдіївській промзоні. Внаслідок одного з цих обстрілів загинув один військовослужбовець.

“Командування АТО висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України”, – сказано у зведенні.

Також гранатомети і великокаліберні кулемети противник уже тричі з початку доби застосував на околицях Зайцевого.

Приморський напрямок. Близько 12-ї години російські найманці випустили чотири міни калібру 82 міліметри та били з гранатометів по наших позиціях біля Мар’їнки. Крім того, гранатомети й великі кулемети ворог двічі застосовував у районі Водяного. А поблизу Широкиного бандити обстріляли наші укріплення зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку факт застосування ворогом міномету калібру 120 мм зафіксований неподалік Лобачевого.

Загалом з опівночі незаконні збройні формування 13 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, повідомили у штабі.

Нагадаємо, з 25 серпня на Сході триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим помітно скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого, надалі – знову без офіційних загиблих і поранених.

При цьому відомо, що 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна