Україна сподівається, що ЄС внесе в санкційні списки учасників виборів у Севастополі. ПЕРЕЛІК

 

Київ очікує, що Європейський Союз внесе в санкційний список усіх учасників виборів так званого “губернатора” окупованого Росією Севастополя.

Про це кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомив заступник представника України при Євросоюзі Олександр Ірхін.

Як відомо, так звані вибори на посаду “губернатора Севастополя” відповідно до російського законодавства пройдуть у неділю, 10 вересня. На них зареєструвалися п’ять кандидатів, ще п’ятьом в реєстрації було відмовлено.

Новинарня” інформує, що до бюлетенів внесені: Дмитро Овсянников, т.в.о. т.зв. губернатора (“Єдина Росія”), Роман Кияшко (КПРФ), Ілля Журавльов (ЛДПР), Іван Єрмаков, представник президента України в Севастополі у 1992-1994 рр., заступник голови ВР Криму у 1991-1994 рр. (“Патріоти Росії”), Микола Кряжесв (КПСС).

Не пройшли реєстрацію: колишній народний депутат України Вадим Колесниченко, екс-заступник голови Держдуми РФ Сергій Бабурін, Микита Штиков, Віктор Резанов, Денис Меркулов.

За даними соціології, з великим відривом перемагає “єдинорос” Овсянников, т.в.о. “губернатора” з 28 липня 2016 року, а перед тим у 2015-2016 роках – заступник міністра промисловості і торгівлі Російської Федерації.

Ірхін нагадав, що ЄС послідовно проводить політику невизнання незаконної анексії РФ Криму.

“Минулого року в Криму також відбулися так звані вибори до Державної думи РФ, і, як вам відомо, за декілька місяців ЄС включив так званих обраних депутатів від Криму до свого санкційного списку. Тут ми також не очікуємо ніяких революційних подій. Тому, якщо такі вибори відбудуться, ми очікуємо на міцні сигнали підтримки територіальної цілісності та суверенітету України з одного боку, а з іншого, і ми вже запропонували це нашим колегам в ЄС та опрацьовуємо з відповідними підрозділами, запропонували включити учасників так званих виборів до відповідних санкційних списків”, – сказав український дипломат.

При цьому Олександр Ірхін наголосив, що “у списки має бути включений не тільки той, хто переміг, а й всі, хто брав участь, оскільки своїми діями вони також підривають суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України”.

“Рішення кого включати – це суверенне рішення ЄС, але ми очікуємо, що інституції ЄС прислухаються до пропозиції української сторони”, – додав заступник представника України при Євросоюзі.

Читайте також:
Верховна Рада прийняла звернення, що критикує звіт БДІЛП ОБСЄ
про вибори до Держдуми РФ у Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна