ТКГ зважилася дати імпульс для більш спокійної осені на Донбасі, – Сайдік

 

Спеціальний представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявляє, що політична підгрупа ТКГ 6 вересня обговорювала забезпечення особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.
Про це він заявив за підсумками засідання ТКГ у Мінську, повідомляє БЕЛТА.

“Після річної перерви й початку нового навчального року, я відчуваю, Тристороння контактна група зважилася дати новий імпульс нашій роботі, щоб гарантувати населенню якомога більш спокійну осінь. Наступна наша нарада буде тут 20 вересня”, – зазначив Сайдік.

За словами дипломата, на засіданні в середу робоча група з економічних питань обговорила можливе покращення механізму платежів за постачання води в окремі райони Луганської області. Також ішлося про необхідність захисту низки об’єктів життєво важливої інфраструктури в зоні конфлікту.

В гуманітарній сфері, додав спецпредставник ОБСЄ, продовжилося обговорення теми обміну утримуваних осіб.

“Із настанням холодів ще більш актуальним є питання ремонту підходу до мосту в Станиці Луганській. Сторони повинні без передумов нарешті прийти до спільного рішення в інтересах цивільного населення”, – підкреслив Сайдік.

Також він зазначив, що дискусія політичної підгрупи була спрямована на обговорення питань забезпечення особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей відповідно до Мінських домовленостей.

Читайте також:
ТКГ в Мінську: Україна пропонує поміняти заручників “87 на 309”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна